Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από 12.500 Πόντιοι γύρω από την Δ.Ε.Θ.στα βήματα του "Ομάλ" για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Πάνω από 12.500 Πόντιοι και φιλοπόντιοι δημιούργησαν ένα μοναδικό προηγούμενο το βράδυ της Τρίτης στη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!» με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
ΤΟ  www.pontos.blogspot.gr
και η ΠΟΝΤΟΣ WEB TV
 ήταν εκεί και σας μεταδίδουν το γεγονός!

 Ένωσαν τα χέρια τους επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων χορό «Ομάλ» με σκοπό να γραφτεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Η Κατηγορία Pontic Dance άνοιξε στο βιβλίο και όλοι θα περιμένουν σε λίγους μήνες να γράφει αυτό που επετεύχθη το βράδυ της Τρίτης!
Όπως μας είπε ο ομ. καθηγητής Ιστορίας, Κώστας Φωτιάδης: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι Πόντιοι και Φιλοπόντιοι στο μεγάλο εγχείρημα των αδελφών Τσαχουρίδη, να αναδείξουν, μέσα από ένα απλό χορό, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.
Να αναδείξουν τον αληθινό δρόμο διεκδίκησης του δίκαιου αγώνα της Γενοκτονίας των προγόνων μας.
Να αναδείξουν ότι η λύρα είναι το εθνικό όργανο των Ελλήνων του Πόντου.
Πάνω από όλα όμως δύο αδέλφια μας άνοιξαν τα μάτια και μας δείχνουν πώς πρέπει να δουλεύουμε, για το μεγάλο και μοναδικό στόχο, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ο χορός όμως δεν σταμάτησε. Με το τέλος του Ομάλ ξεκίνησε και ο χορός για το μεγαλύτερο Τικ του κόσμου!

Μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το πέρας του εγχειρήματος, οι αδελφοί Τσαχουρίδη απέδωσαν στη δύναμη της πίστης, της αγάπης και του πάθους γι' αυτό που κάνουν το γεγονός ότι ότι χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από διάφορες περιοχές, με στόχο να πάρουν μέρος στο όλο εγχείρημα.

"Περιμένουμε να δούμε το υλικό. Μας έχουν πει ότι έχει κυκλώσει η Έκθεση επτά φορές! Μιλάμε για μία περίμετρο τριών χιλιομέτρων" εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ενώ ο αδελφός του, Ματθαίος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν. "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε έναν προσωπικά, όλους τους συλλόγους και τα οργανωμένα σωματεία που συμμετείχαν, γιατί παρατηρήσαμε ότι ήταν προσωπικός στόχος του καθενός ξεχωριστά. Κι αυτό ήταν συγκινητικό" τόνισε.

   ΠΗΓΉ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
www.e-pontos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου